Jobsamtalen

Er du blevet kaldt til jobsamtale? Så brug vores guides og gode råd, der er samlet her på siden.

I vores spritnye guide til jobsamtalen finder du masser af inspiration til din forberedelse. Se blandt andet en liste med spørgsmål, som din kommende arbejdsgiver kan finde på at stille dig.

få headhunterens gode råd til jobsamtalen

Se filmen og få headhunteren Stephen Bruyant-Langers ekspertråd til, hvordan du står stærkest til en jobsamtale. Du kan også læse PRO's gode råd til, hvordan du bedst bliver klædt på både før, under og efter jobsamtalen længere nede på siden.

Stephen Bruyant-Langer har mange års erfaring med rekruttering, og han har arbejdet med at headhunte og ansætte både i Danmark og i udlandet. Han fremhæver blandt andet tre opmærksomhedspunkter, der kan hjælpe dig til at indgå i en ligeværdig dialog med en arbejdsgiver og vise den bedste version af dig selv:

  • Grundig forberedelse
  • Empati 
  • Nærvær

Gode råd til lønforhandling

På et tidspunkt i jobsamtale-forløbet vil du blive bedt om at komme med dit lønkrav. Forbered derfor, hvad du mener, at din arbejdskraft skal koste i forbindelse med det konkrete job. Husk, at du skal kunne argumentere for dit lønkrav – og husk altid at tænke hele lønpakken ind, for eksempel pensionsopsparing, fri bil, forsikringer, personalegoder, ferie osv.

Gode råd til dig, der skal ansættes i det private erhvervsliv

Gode råd til dig, der skal ansættes i det offentlige

Hjælp til dig

Video-Guide