CV og ansøgning

Formålet med at skrive en ansøgning og et CV er at blive kaldt til samtale. Din ansøgning og dit CV udgør tilsammen dit ansøgningsmateriale og er en præsentation af dig og dine kompetencer, i forhold til den stilling du søger. Det er med andre ord dit salgsmateriale, der skal beskrive, hvordan du kan skabe resultater ud fra dine erfaringer og kompetencer og pege fremad i det nye job.

Opbyg et CV

Et CV skal være målrettet og skræddersyet til den stilling, du søger. Få et overblik over, hvilke typer af CV'er der findes, og få råd til, hvordan du bedst opbygger et professionelt CV.

Skriv en ansøgning

Ansøgningen er sammen med dit CV det første indtryk, virksomheden får af dig. Vi giver dig gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, når du skal skrive en ansøgning.

Forberedelse

Kvinde skriver på computer

Brug stillingsopslaget

Brug stillingsopslaget aktivt, når du skriver din ansøgning. Lav en grundig analyse af stillingsopslaget, inden du søger.
Stregtegning af mand der taler i telefon | Lederne

Ring virksomheden op

Du kan med fordel kontakte virksomheden, inden du sender en ansøgning.
Hænder skriver

Sprog og layout

Et vigtigt element i et CV og i en ansøgning er, at sproget og layoutet er letforståeligt og læsevenligt.

Download eksempler

Vi har samlet eksempler på forskellige typer af CV og ansøgninger, så du har mulighed for at se konkrete eksempler, du kan downloade og lade dig inspirere af i din egen skriveproces.

Andre ansøgningsmuligheder

Hjemmearbejde | Lederne

Professionel videopræsentation

Videopræsentationer bliver mere og mere populært i rekrutteringsprocesser. Få gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, når du laver en video.
Mand med krydset arme og smil | Lederne Pro

Uopfordret ansøgning

At sende en uopfordret ansøgning stiller nogle andre krav end ved en motiveret ansøgning. Få råd til, hvad du skal være opmærksom på.